
نصب وردپرس در زمپ
خب دوستان بعد از این که فهمیدیم cms چیه و با بهترین اون ها یعنی وردپرس آشنا شدیم، حالا قصد داریم بریم سراغ آموزش نصب وردپرس در زمپ. اما قبل از آموزش باید با لوکال هاست آشنا بشیم، با ما همراه باشید.
لوکال هاست چیست ؟
ابتدا نگاه مختصری به معنی خود هاست می اندازیم. خب هاست به زبان انگلیسی (Host)، یعنی میزبان و فضایی است که سایت ما روی آن قرار می گیرد. لوکال هاست در واقع نسخه محلی هاست است، به این معنی که فقط روی سیستم کامپیوتر ما قرار دارد و مثل هاست اصلی برای ساخت سایت واقعی کاربرد ندارد بلکه محدود به کامپیوتر ماست.
معرفی نرم افزار xampp
نرم افزار زمپ، یک نرم افزار لوکال هاست است که با فراهم کردن هاست محلی اجازه دسترسی و پیکر بندی نرم افزار هایی چون MySQL , PHP, Apache را می دهد. در واقع کار اصلی آن اجرای کد های php روی فضای لوکال است و بیشتر برای تست یا اطلاح سایت اصلی کاربرد دارد.
نصب زمپ روی ویندوز
قبل از نصب وردپرس در زمپ باید نصب زمپ روی ویندوز را یاد بگیریم.
اول باید فایل نصبی زمپ را دانلود کنید، بعد از نصب و اجرای آن با زدن روی دکمه NEXT > به چنین صفحه ای برخورد می کنید. خب در لیست زیر برنامه هایی رو که نمیخواهیم نصب شوند، با کیلیک از روی تیک خارج کنید.

در صفحه آخر نیز با زدن روی دکمه NEXT > فرایند نصب آغاز می شود.
بعد از اتمام نصب روی آیکون xampp کلیک کنید تا نرم افزار اجرا شود. خب حالا باید روی دکمه های Start مقابل دکمه ماژول های Apache و MySQL کلیک کنید تا نرم افزار فعال شود. اگه در فرایند نصب برنامه و یا خود برنامه مشکلی وجود نداشته باشد، رنگ دکمه ماژول ها باید مثل تصویر به رنگ سبز درآیند، در غیر این صورت یعنی مشکلی وجود دارد که باید برطرف شود.

نصب وردپرس در زمپ ( لوکال هاست )
مرحله اول : ساخت دیتابیس در زمپ
حالا باید برای وردپرس دیتابیس ایجاد کنید. برای ساختن دیتابیس باید این آدرس localhost/phpmyadmin را وارد مرورگر کنید. بعد از زدن دکمه Enter صفحه زیر برای ما باز می شود، در این صفحه باید روی Databases کلیک کنید.

حالا در صفحه زیر به ترتیب نام دیتا بیس را وارد کنید، سپس فرمت پشتیبانی دیتا بیس را که بصورت پیش فرض در اینجا روی utf8mb4_general_ci قرار دارد را به utf8mb4_pershian_ci تغییر دهید و در آخر روی Create کلیک کنید. تبریک میگم به همین آسونی دیتابیس رو ایجاد کردید.

مرحله دوم : دانلود وردپرس و پوشه htdocs
برای دانلود وردپرس (نسخه فارسی) کافیه تو مرورگرتون بنویسید دانلود وردپرس فارسی و وردپرس رو از سایتی که باب میلتون بود دانلود کنید. یا این که به بصورت مستقیم به سایت wp-pesian برید و وردپرس فارسی را دانلود کنید. بعد از دانلود وردپرس، میریم سراغ پوشه htdocs. (اما این پوشه چیه؟) در واقع این پوشه همون محلیه که وردپرس توی اون نصب میشه و حکم پوشه public_html توی هاست واقعی رو داره که در آموزش های بعدی راجب اون بیشتر بحث میکنیم.

نکته : بصورت پیش فرض فایل هایی توی این پوشه وجود دارن، که اگه نیازی به اون ها ندارید، پاک کنید تا آدرس سایت شما روی لوکال هاست همان localhost باشد، درغیر این صورت اگر محتویات وردپرس را تو هر پوشه ای بریزید آدرس سایت، localhost به اضافه اسم آن پوشه میشود. برای مثال اگر داخل پوشه htdocs یک پوشه به نام test بسازید و محتوایات وردپرس را توی اون قرار بدهید، آدرس سایت می شود localhost/test .
مرحله سوم : راه اندازی و نصب وردپرس در زمپ
حالا باید فایلی را که دانلود کردید از حالت فشرده خارج کنید و محتویاتش را داخل یک پوشه دلخواه قرار دهید.(من اینجا اسم پوشه رو test گذاشتم)

محتویات داخل پوشه باید دقیقا عین تصویر پایین، یعنی محتویات همون فایل فشرده باشد.

نصب معروف وردپرس
مرحله اول : وارد کردن اطلاعات دیتابیس
حالا میریم سراغ نصب معروف 5 دقیقه ای وردپرس. اول باید تو مرورگر آدرس localhost/sample وارد کنید. (بجای sample باید اسم پوشه ای که درست کردید رو بزارید). بعد از زدن دکمه Inter با صفحه زیر مواجه می شویم. خب روی بزن بریم کلیک کنید.
نکته : البته اینم ذکر کنم که اگه از نسخه اصلی وردپرس استفاده کرده باشید، تو صفحه اول باید زبان cms رو برای خودتون انتخاب کنید.

خب اینجا همونطور که تو تصویر هم هست باید اطلاعات دیتابیس رو وارد کنید.

نام پایگاه داده : نام پایگاه داده ای که بالا ایجاد کردید.
نام کاربری : نام کاربری حتما باید root باشد.
رمز عبور : رمز عبور هم باید خالی باشد.
دو فیلد بعدی هم نیازی به تغییر ندارند.
اگه مراحل رو درست طی کرده باشید با عکس پایین رو به رو میشید.

خب با زدن روی راه اندازی نصب کارو ادامه میدیم.
مرحله دوم : وارد کردن اطلاعات ورود به وردپرس
حالا باید اطلاعات مربوط به سایت و اطلاعات ورود به وردپرس را وارد کنید.

عنوان سایت : عنوان سایت خود با توجه به موضوع سایت انتخاب کنید.
نام کاربری : نام کاربری برای ورود به وردپرس رو وارد کنید.
رمز عبور : رمز عبور بریا ورود به وردپرس را وارد کنید. ( میتونید از رمز پیشنهادی هم استفاده کنید)
ایمیل شما : یک ایمیل وارد کنید. (استفاده از جیمیل پیشنهاد می شود)
نمایش به موتورهای جست و جو : تیک این مورد رو بردارید.
بعد از وارد کردن اطلاعات و زدن روی راه اندازی وردپرس باید صفحه زیر رو ببینید.

روی ورود کلیک کنید تا صفحه ورود برای شما باز شود.
(نام کاربری تو این قسمت چون نام انتخابی من admin بود بصورت admin نمایش داده میشه)

حالا می توانید با وارد کردن اطلاعات، وارد پنل اصلی وردپرس شوید.
جمع بندی
حتما به این فکر کرده اید که قبل درست کردن سایت اصلی خودتون اون رو روی فضای کامیپوتر خودتون آزمایش و اصلاح کنید. امیدوارم به کمک مقاله آموزش نصب وردپرس در زمپ نیاز خودتون رو برای ساخت نسخه آزمایشی سایت برطرف کنید.